Darázsirtás megrendeléseink egy része olyan helyre irányul, mely nem megközelíthető, nem létrázható. Ilyenkor ipari alpinista partnerünk segítségét kérjük, a darázsmentesítés a rovarirtó szakember és az ipari alpinista közös munkájában történik. Az ilyen jellegű darázsirtó munkák egyedi árazásban történnek, jellemzően a normál darázsirtás két-háromszoros költségén. Telefonban néhány rövid kérdés után pontos árat tudunk mondani! A darázsirtás nagy magasságokban, hozzáférhetetlen helyeken is lehetséges.

Ipari alpinista darázsirtás Budapesten és Pest megyében.
Nehezen megközelíthető, magas helyek darázsirtó kezelését is vállaljuk. Fontos megjegyeznünk azonban, hogy a darázsfészek helyének pontos meghatározása (például szellőző, falrés stb) ipari alpinista darázsirtás során is alapvető fontosságú. Nem lehetséges vállalnunk darázsirtást olyan esetben, ha csak annyi információnk van: “darazsak repkednek a tető körül”. Darázsirtást csak pontos támadáspont esetén vállalunk. Ha nem ismeri a darázsfészek pontos helyét (nem tud rámutatni a darazsak állandó berepülési pontjára) akkor a munkát nem vállaljuk el.

Darázsirtó alpinista

Darázsirtás, méhirtás emelőkosaras teherautóból.
A videón látható tűzfalba házi méhek költöztek be. Több méhész is próbálkozott a befogásukkal, a méhcsaládot azonban nem sikerült kiemelni a tűzfalból. A szemközti irodaház közben gyakorlatilag munkára alkalmatlanná vált, ugyanis a nyitott ablakokon állandóan berepültek a méhek, több dolgozót is megszúrtak. Ekkor a méhek kényszerű kiirtására kérték fel cégünket. Az ipari alpinista darázsirtó felszerelésre végül nem volt szükség, mivel rendelkezésre állt emelőkosaras teherautó. A darázsirtást végül ennek segítségével végeztük el. A házi méhek irtását csak olyan esetben vállaljuk, ha azok olyan helyre fészkelnek be, ahol veszélyeztetik az embereket.

Ipari alpinista darázsirtás, panelházakba fészkelt darazsak.
Német darazsak és lódarazsak szívesen fészkelnek a panelos technológiával épült lakótömbök panelhézagai közé. Ezek a hosszanti rések rugalmas tömítőanyaggal vannak eldolgozva, melyek gyakran hiányosak. Mint a videón is látható, a darazsak fészkelési helye (berepülési pontja) nem elérhető. Ipari alpinista bevonásával azonban eredményes a darázsirtás. Az alpinista kötélen lóg le a tetőről, majd darázsirtó porozószer befújatásával végzi el a darázsirtást.

Méhek irtása, régi bérház hézagos oldalfalából.
A régi bérház külső homlokzatába méhraj telepedett meg. Befogásukat egyetlen méhész sem vállalta, a rendkívül rossz megközelíthetőség miatt. A lakótérbe is beszivárogtak a méhek, élhetetlenné tették a szobát. Ezért ipari alpinista segítségével a méhek kényszerű irtását végeztük el. A rovarirtó porozószer a legmélyebb résekbe is behatol és elpusztítja az ott megbúvó rovarokat. Vadméhek és darazsak irtását vállaljuk ipari alpinista technikával is.