Rejtett darázsfészek irtása bontás nélkül

Darázsfészek eltávolítás házfalból

Német darazsak gyakran fészkelnek be hézagos szerkezetekbe, könnyűszerkezetes házfalakba is. A videón egy ilyen darázsirtás történik, a darazsak teljesen uralmuk alá vették a házat, a lakótérbe betörő darazsak miatt a lakók ki is költöztek onnan. A falban egy 13 emeletes darázsfészek volt, melyet eltávolítottunk.

Ilyen rejtett helyeken lévő darázsfészek irtása csak professzionális védőruhában lehetséges. Bármilyen házilagos vagy barkács módszerrel történő darázsirtás életveszélyes lehet. A méretes német darázs fészkekben több ezer darázs is élhet. A darázsirtás során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy felesleges rontást-bontást ne végezzünk, csak a szükséges mértékben tárjuk fel a falszerkezetet.

Darázsirtás redőnytokból

Német darázs és lódarázs egyaránt gyakran fészkel be redőnytokba. A darazsak ezt az élőhelyet egy jól védett fa odunak tekintik, a darázsfészek anyaga teljesen kitölti a redőnytok belső részét. Az első jel a feltűnően erős darázs invázió szokott lenni az ablak előtt, majd a redőnyt egyszerűen nem lehet le-fel húzni, hiszen a darazsak fészke teljesen kitölti a teret, rögzíti a dobot és rajta a redőnyt. Nem ritkán a lakótérbe is betörnek, hiszen a gurtni becsatlakozásnál lévő hézag bejutási pont a lakás felé. A szobában felkapcsolt világítás pedig garantáltan bevonzza a darazsakat a térbe. Ilyen esetben nem tűr halasztást a darázsirtás. Külső darázsirtó porozószeres befújatás után a darázsfészek eltávolítása is megtörténik. Belső fedőlapos redőnytokok (régi szerkezetek) esetén a darázsfészek eltávolítását minden esetben elvégezzük. Új és külső redőnytoknál a darázsfészek benn marad, azonban a darázsirtó por elpusztítja a teljes kolóniát. 

Darázsirtás sármennyezetben

Régi épületek stukatúr mennyezetébe is beköltöznek. A két sár réteg között légüres tér van, tökéletes darázs fészkelőhely. Védett, rejtett zug. Az első cserépsor feltolásával  feltárjuk a járatot, majd darázsirtó porozószer magasnyomású befújatásával irtjuk ki a fészket. Pala, zsindely, hullámlemez fedés esetén  a padlásról támadunk, apró furatot ejtünk a saralt mennyezeten, majd onnan végezzük el a darázsirtást. A lakótérből való mennyezet bontás csak abban az esetben szükséges, ha a darazsak átrágták a szoba felőli sárréteget. A darázsirtás során belőtt irtószer több hónapon át aktív, így tudunk egész évre garanciát vállalni.

Darázsirtás árlista

Budapest és Pest megye
23000 Ft GARANCIÁVAL
  • Rejtett fészek nem akadály
  • Kiszállási díj nincs
  • 24 órán belül érkezünk
  • Hétvégén is alapáron
  • Garancia egész évre
FIX ÁRON !

Ha szakszerű, biztonságos és garanciális darázsirtást, méhbefogást szeretne Budapesten vagy Pest megye területén keressen bennünket!
Kiszállási díj nélkül.
Egyszeri kezelés – egész éves garancia.

Megrendelés: 06-20/3638-286 vagy 06-70/3638-179