Darázsirtás házilag?

Bízza inkább szakemberre!

Figyelem! Az alább látható videókon szakszerűtlen, kontár módon történő darázsirtó barkácsolások láthatóak.
Elrettentő példaként, valamint szórakoztatás céljából mutatjuk be őket.
Nem javasoljuk az ilyen jellegű darázsirtó próbálkozásokat.

Darázsirtás házilagos módszerei: darázsirtó porszívó.

A videón látható házi darázsirtó módszer igen fifikás logikára vall. A darázsfészekből induló-érkező darazsakat a porszívó csöve beszippantja, majd a porzsákba üríti őket. A darázs kolónia létszáma látványosan csökkenthető a módszerrel, azonban a darázsfészek érintetlenül marad, benne a nőstények újabb és újabb petéket raknak le. Továbbá a porszívó sem folyamatos darázsirtó üzemre tervezett, a készülék előbb romlik el, mint a darazsak elfogynának.

Darázsirtás házilag: szobai ventilátorral

A darazsak befészkeltek a hézagos téglafalba. A házi darázsirtó szerekkel való fújkodás eredménytelennek bizonyult. A ház tulajdonosa kínjában egy szobai ventilátort üzemelt be a darázsfészek berajzási pontjához, ezzel nagy tömegben mészárolva le az induló és érkező darazsakat. A darázsirtás eredménytelenségét ez esetben is az okozta (a porszívós darázsirtáshoz hasonlóan), hogy a darázsfészek a falban érintetlen marad, újabb és újabb példányok kelnek ki a fészekből. A darazsak egy része rá is jött a turpisságra, ezért kerülő úton közelítette meg a darázsfészek bejáratát. 

Házilagos lódarázsirtás disznópörzsölővel.

Tulajdonképpen hatékony darázsirtás kivitelezését láthatjuk. Két dolgot jegyeznénk meg: az úriembernek óriási szerencséje volt, hogy a darázsfészekbe visszatérő lódarazsak nem szúrták össze. A másik pedig az, hogy a lódarazsak fészke tipikusan padlásokon, tűzveszélyes anyagok közelében található. Könnyen magunkra gyújthatjuk az egész házat egy ilyen akció közben. Ezért senkinek nem javasoljuk disznópörzsölővel végzett darázsirtást.

Darázsirtás házi módszerei: ház felgyújtása.

Hőseink a ház bepucolása közben akadályba ütköztek. Német darazsak fészkeltek be a fal és tető találkozásánál lévő nyílásba, többször megszúrták a mellettük dolgozó munkásokat. Ők ezt megelégelték, tüzet gyújtottak a lábazatnál. A ház megsínylette a mutatványt, a darázsirtás azonban eredménytelen lett. A darázsfészekben benn lévő példányok érintetlenül maradtak, továbbá a kinn lévők is, csak amíg füstölt a máglya addig nem tértek vissza a fészekbe. A darázsirtás mesterei később purhabos eltöméssel próbálkoztak, azonban a darazsak újabb és újabb lyukat rágtak a kültér felé, sőt a lakótér felé is utat törtek az eltömések hatására. A házi darázsirtás ilyen módszerei garantáltan eredménytelenek, csak kárt okoznak.

Darázsirtás házilag: darázs befogó egység.

A videón egy méhrajok begyűjtésére szolgáló egység látható, mely kóbor háziméh rajok begyűjtésére szolgál. Darázsirtás céljára azonban alkalmatlan, mivel a darázsfészek rejtett helyen van, ezért csak a dolgozó példányok közül tud bizonyos mennyiséget elfogni. A darázsirtás minden esetben eredménytelen, ha a darázsfészek elpusztítása nem történik meg. A fészekben élő termékeny nőstény darazsak háborítatlanul rakják a petéiket – ezért a fészekpusztító darázsirtás nem maradhat el.

Darázsirtás házilag – jól beöltözve.

Egy nagyméretű német darázs fészek a tárgya a videón látható házilagos darázsirtásnak. Az ötletes házilagos darázsirtó védőruha sajnos kevésnek bizonyult a fészküket védelmező német darazsak ellen. A bátor darázsirtó próbálkozás vége újra a megfutamodás lett. Darázsirtás házilag témakörben céges főoldalunkon tovább olvashat.

Ha szakszerű, biztonságos és garanciális darázsirtást, méhbefogást szeretne Budapesten vagy Pest megye területén keressen bennünket!
Kiszállási díj nélkül.
Egyszeri kezelés – egész éves garancia.

Megrendelés: 06-20/3638-286 vagy 06-70/3638-179