Darázsirtás, darazsak irtása Budapest és Pest megye.

Darázsirtás házilag

Figyelem! Az alább látható videókon szakszerűtlen, kontár módon történő darázsirtó barkácsolások láthatóak.
Elrettentő példaként, valamint szórakoztatás céljából mutatjuk be őket.
Nem javasoljuk az ilyen jellegű darázsirtó próbálkozásokat.

Házilagos lódarázsirtás disznópörzsölővel.

Tulajdonképpen hatékony darázsirtás kivitelezését láthatjuk. Két dolgot jegyeznénk meg: az úriembernek óriási szerencséje volt, hogy a darázsfészekbe visszatérő lódarazsak nem szúrták össze. A másik pedig az, hogy a lódarazsak fészke tipikusan padlásokon, tűzveszélyes anyagok közelében található. Könnyen magunkra gyújthatjuk az egész házat egy ilyen akció közben. Ezért senkinek nem javasoljuk disznópörzsölővel végzett darázsirtást.

Darázsirtás házi módszerei: ház felgyújtása.

Hőseink a ház bepucolása közben akadályba ütköztek. Német darazsak fészkeltek be a fal és tető találkozásánál lévő nyílásba, többször megszúrták a mellettük dolgozó munkásokat. Ők ezt megelégelték, tüzet gyújtottak a lábazatnál. A ház megsínylette a mutatványt, a darázsirtás azonban eredménytelen lett. A darázsfészekben benn lévő példányok érintetlenül maradtak, továbbá a kinn lévők is, csak amíg füstölt a máglya addig nem tértek vissza a fészekbe. A darázsirtás mesterei később purhabos eltöméssel próbálkoztak, azonban a darazsak újabb és újabb lyukat rágtak a kültér felé, sőt a lakótér felé is utat törtek az eltömések hatására. A házi irtás ilyen módszerei garantáltan eredménytelenek, csak kárt okoznak.

Darázsirtás házilag: darázs befogó egység.

A videón egy méhrajok begyűjtésére szolgáló egység látható, mely kóbor háziméh rajok begyűjtésére szolgál. Darázsirtás céljára azonban alkalmatlan, mivel a darázsfészek rejtett helyen van, ezért csak a dolgozó példányok közül tud bizonyos mennyiséget elfogni. A darázsirtás minden esetben eredménytelen, ha a darázsfészek elpusztítása nem történik meg. A fészekben élő termékeny nőstény darazsak háborítatlanul rakják a petéiket – ezért a fészekpusztító darázsirtás nem maradhat el.

Darázsirtás házilag: szobai ventilátorral

A darazsak befészkeltek a hézagos téglafalba. A házi darázsirtó szerekkel való fújkodás eredménytelennek bizonyult. A ház tulajdonosa kínjában egy szobai ventilátort üzemelt be a darázsfészek berajzási pontjához, ezzel nagy tömegben mészárolva le az induló és érkező darazsakat. A darázsirtás eredménytelenségét ez esetben is az okozta (a porszívós darázsirtáshoz hasonlóan), hogy a darázsfészek a falban érintetlen marad, újabb és újabb példányok kelnek ki a fészekből. A darazsak egy része rá is jött a turpisságra, ezért kerülő úton közelítette meg a darázsfészek bejáratát. 

Darázsirtás házilagos módszerei: darázsirtó porszívó.

A videón látható házi darázsirtó módszer igen fifikás logikára vall. A darázsfészekből induló-érkező darazsakat a porszívó csöve beszippantja, majd a porzsákba üríti őket. A darázs kolónia létszáma látványosan csökkenthető a módszerrel, azonban a darázsfészek érintetlenül marad, benne a nőstények újabb és újabb petéket raknak le. Továbbá a porszívó sem folyamatos darázsirtó üzemre tervezett, a készülék előbb romlik el, mint a darazsak elfogynának.

Darázsirtás házilag – jól beöltözve.

Egy nagyméretű német darázs fészek a tárgya a videón látható házilagos darázsirtásnak. Az ötletes házilagos darázsirtó védőruha sajnos kevésnek bizonyult a fészküket védelmező német darazsak ellen. A bátor darázsirtó próbálkozás vége újra a megfutamodás lett. Csak a professzionális darázsirtó védőruha ad védelmet a német darazsak ellen, melyek az embert megmászva keresik a gyenge pontokat. A védőruha alá érdemes beöltözni rétegesen, ugyanis a szimpla öltözetet a darázs könnyedén átszúrja. Ha allergiás a darazsak szúrására, ne álljon neki házilagos darázsirtó próbálkozásoknak. 

Darázsirtás házilag témakörben céges főoldalunkon tovább olvashat.

Darázsirtás házilag – jól beöltözve.

A fenti videók vicces próbálkozások, de számos esetben lehetséges a házilag történő irtás. Elsődlegesen a látható darázsfészek közül a polistus fajok esetében (papírdarázs, francia darázs) esetén, ahol a darázsfészek nincs védőburokkal fedve. Ezen fajok jellemzően kevésbé agresszívak, ellentétben a vespinae fajokkal (lódarázs, német darázs), melyek agresszívan védelmezik a fészküket. Fontos, hogy darázscsípésre érzékeny személy semmi módon darázsirtást ne végezzen!

Látható, védőburokkal nem fedett darázsfészek célszerűen éjszaka irtandó, ekkor ugyanis az összes darázs a fészekben tartózkodik, illetve a hűvös időben le vannak lassulva. Padláson azonban veszélyt jelent, ha éjszaka zseblámpával kutatjuk a darázsfészkeket. A darazsak ugyanis elindulhatnak a fény irányába, vagyis magunkat jelöljük ki célpontként. Padláson végzett darázsirtás esetén szerencsésebb, ha egy fix fényforrást helyezünk központi helyre, és a sötétből kutatjuk a darázsfészkeket. Hasznos lehet, ha rendelkezünk darázsirtó védőruhával, mely alá több rétegben öltözzünk be. A kapucnis felső jó szolgálatot tesz a hálós kalap alatt, a védőháló ugyanis nem véd, amennyiben testhez szorul. Padlásokon görnyedve ez nem ritka eset.  Darázsirtó aeroszolok adnak némi biztonságot az irtáshoz, ugyanis több méterről végezhető velük a darázsirtás. Védőburokkal védett darázsfészek (lódarázs, német darázs, norvég darázs) esetén az aeroszol nem vezet eredményre, mert a burok felfogja a kilőtt irtószert, a lépcsőzetesen elhelyezkedő tényleges darázsfészek emeletek értintetlenül maradnak – onnan kirepülve a darazsak tömegesen támadhatnak.

Ha mégis házilag szeretné az irtást megoldani, rendeljen tőlünk profi darázsirtó ruhát!

Darázsirtás, MÉHBEFOGÁS BudapestEN és Pest megye területén.

Kiszállási díj nélkül
egyszeri kezelés – EGÉSZ Éves garanciával!