Darázsirtás, darazsak irtása Budapest és Pest megye.

Darázsirtás kérdései

Ügyfeleink gyakori kérdései darázsirtás témakörben.
” A darázsirtó válaszol “

A darázsirtás nem indokolt áprilisban. A megtermékenyített nőstény darazsak most ébredtek fel a téli hibernált állaputokból, a téli rejtekhelyükről kirepülnek, új helyet keresnek fészekrakásra. Azonban ilyenkor ezer helyet megvizsgálnak, házról házra majd résről résre szálldosnak.
Ezt sajnos nem tudjuk megakadályozni, teljesen értelmetlen ilyenkor a darázsirtás.

A termékeny nőstény darazsak valószínűleg azon helyeken szálldosnak, ahol a múlt években már kialakultak darázsfészkek, mivel azok a legjobb fekvésű fészkelőhelyek. Azonban a darazsak nem fészkelnek régi fészekbe, minden évben új fészek építésébe kezdenek.
Tehát áprilisban még nem lehetséges hatékony darázsirtást végezni.

A szomszéd kidobta a pénzét az ablakon. A hatékony darázsirtás minden esetben a darázsfészekre irányul, egyéb helyeket értelmetlen fújni.
Valószínűleg egy gátlástalan darázsirtó cég volt kinn, aki látszatmunkát végezve pénzt vett fel a ház körbepermetezéséért.
A darazsak pedig kinevették ezt a próbálkozást.

Az áprilisban lázas fészekrakóhely keresésben lévő darazsak májusra kiválasztják a legjobb helyeket. Ekkor a darázsfészek építésébe és peterakásba kezdenek, közben a kültér felé alig mozognak. Júniusra aztán a petékből kifejlődő dolgozó darazsak kezdenek ingázásba a kültér és a darázsfészek között, ekkor már lehet darazsat irtani. A darázsfészekből kirepülő, majd oda visszaszálló darazsak mutatják a fészek helyét.
Ez júniustól előbb ritkán történik, nem ritkán azonban csak a nyár közepére alakulnak ki darázsfészkek. A lényeg az, hogy ne kössük konkrét időponthoz a darázsirtást, célszerűbb a probléma (látható darázsfészek vagy rejtett darázsfészek) megjelenésekor intézkedni.
Ha a megrendelő rá tud mutatni látható fészekre (vagy rejtett fészek berepülési pontjára) akkor a darázsirtás elvégezhető.

Sajnos nem. A tavaszi nőstény darazsak fészkelőhely után kajtatnak, a táplálékszerzés ilyenkor háttérbe szorul.
A fellógatott darázscsapda csak véletlenszerűen fog 1-2 példányt csapdába ejteni. A darázscsapda nyári időszakban komoly mennyiségű darazsat képes fogni, azonban a darazsak fészkének elpusztítása nélkül a fészekben újabb és újabb generáció fog kifejlődni, vagyis szélmalomharc a darazsak csapdázása. Hatékony darázsirtás kizárólag a fészkelőhelyek elpusztításával értelmezhető.

Tapasztalataink alapján sajnos pénzkidobás ez is, többször láttunk már kiakasztott mű darázsfészek közvetlen közelébe darazsakat.

A búvóhelyek megszüntetése, a ház résmentesítése nagyban képes csökkenteni a darazsak befészkelésének esélyét. Például a ház falának és tetőszerkezetének találkozása a német darázs tipikus befészkelési helye. Az évek múlásával hézagok és rések keletkezhetnek itt, melyet rugalmas tömítőanyaggal érdemes megszüntetni. A fészekrakóhely után kajtató német darázs így nem talál kedvező rejtekhelyet magának, és így máshol fog fészket rakni. Ezzel a résmentesítéssel csökkenteni lehet a befészkelés esélyét, sajnos azonban a német darázs még így is fészkelhet olyan helyekre, melyek elszigetelése nem megoldható. Tipikusan ilyen hely a redőnytok, mely kedvelt fészkelőhely, és az eltömése nem megoldható, hiszen akkor a redőny sem lenne működőképes. Ezen rejtekhelyeken csak a darázs befészkelést követő célzott darázsirtás segít.

A redőnytok darázsirtása akár megelőző jelleggel is lehetséges, porozószeres befújatással. Ez egy jól kezelhető, tartós jelleggel védhető zug. Ennek ellenére sem javasoljuk a prevenciós darázsirtást, ugyanis nem törvényszerű hogy adott évben a redőnytokba fészkeljenek. Ha megelőző jelleggel levédjük a redőnytokot, attól még a darázs befészkelhet például egy földlyukba, egy korhadék fa odvába, vagy éppen a konyhai elszívó szellőzőjébe, lábazati hézagba, vagy egyéb rejtekhelyre. Tippünk: Várja meg hogy befészkelnek-e a darazsak, ha igen akkor látni fogja hogy hová fészkeltek, és egy célzott darázsirtás megszünteti a problémát. Ne feledje: rejtett helyen lévő darázsfészek irtását egész éves garanciával vállaljuk.

A darázsfészekben élő darázs kolónia hazánkban egy évig aktív. A fagyok beköszöntével a dolgozó darazsak elpusztulnak, a fészek elnéptelenedik. A megtermékenyített nőstények azonban a fészek környezetében megbújnak, testük hibernált állapotban túléli a telet. Ezek lesznek tavasszal a fészkelő anyák. A darázsfészek eltávolítása önmagában nem indokolt, hiszem az csak egy műemlék már. Viszont a darászfészek környezetének irtószeres kezelése célszerű, mert ezzel a darázsirtó módszerrel lehet csökkenteni a tavasszal feléledő (és fészekrakóhelyet kereső) nőstény darazsak számát. Tehát javasoljuk, hogy vegye igénybe télen is szakszerű darázsirtó szolgáltatásunkat.

Természetesen. Ipari alpinista megbízottunk bevonásával, lehetetlennek látszó helyeken is vállaljuk a darázsirtást.

Látható darázsfészek irtása és rejtett fészek irtása egyaránt 26.000 Ft. Kiszállási díjat nem számítunk fel.  Több fészeknek, nagy távolságnak, extrém magasságnak lehet plusz költsége, ezt a telefonos egyeztetés alkalmával tudjuk pontosítani.

Cégünk minden határozott támadáspontú darázsgóc irtására teljes garanciát vállal. Ha nem tűnnek el teljesen a darazsak, a korrekciós darázsirtás ingyenes lesz. Kiszállási díjat sem kérünk, az újbóli érkezésünk önnek egy fillérjébe sem fog kerülni. Bízunk a darázsirtó munkánk minőségében.

Nem. Csak határozott helyre befészkelt darazsak irtását tudjuk elvállalni. Ha például befészkelnek egy redőnytokba, szellőzőbe, földlyukba, szekrénybe stb. Ezen konkrét helyeken végzett darázsirtás esetén garanciát is vállalunk automatikusan. Azonban a hatékony darázsirtás kizárólag határozott támadáspontú munkát jelenthet. A “mindenhol vannak darazsak” sajnos nem elég számunkra, pontos támadáspont szükséges.

Nem. Kizárólag Pest megyében dolgozunk, itt vállalunk egész éves garanciát a munkáinkra. Nagy távolságban végzett darázsirtás kockázatos vállalás lenne számunkra, mivel lehet hogy az év során ingyen kellene visszamennünk a darázsirtó megrendelés távoli címére. Ezt a kockázatot nem tudjuk beleárazni a távoli darázsirtás megrendelésekbe.

Ez esetben vissza fogunk menni, és a mA darázsirtást vállaljuk, a padláson látható valamennyi darázsfészek hatékony irtását elvégezzük. Azonban az egész éves darázsirtó garancia csak pontos pontban elvégzett darázsirtásra érvényesíthető (például falrés, szellőző, fa odu, redőnytok), padlástéren sok apró fészek kezelésére nem érvényes. Az elvégzett darázsirtás természetesen hatékony lesz, azonban az irtás pillanatában meglévő darázsfészkek irtását tudjuk elvégezni. A nyár folyamán alakulhat ki új darázsfészek a padláson, mely a garancia fogalmába nem tartozik bele. Azonban pontos pontban elvégzett darázsirtás esetén (például lódarazsak irtása a fürdőszobai szellőzőből) egész évben ingyen megyünk vissza korrekcióra, amennyiben darázs fészkel be a kezelt helyre.éhek eltávolítását újra elvégezzük. Ez természetesen teljesen ingyenes lesz.

Sajnos nem. A darázsirtás csak akkor lehet eredményes, ha darázsfészek pusztítással jár. Száraz időben a darazsak nagyobb távolságból is érkezhetnek a vízre, nem tudunk velük mit kezdeni. Javasoljuk, nézze körbe a házat, hátha lát darázs aktivitási pontot, ahol a darázsirtás már elvégezhető.

A darázsfészek mérete nem árképző tényező. Az apró tenyérnyi, és az óriási darázsfészek irtása is ugyanazon áron történik.

Sok darázsfészek irtása esetén a vállalási ár természetesen nem szorzódik össze a darázsfészkek számával. Jól elérhető, látható darázsfészkek esetén alapáron végezzük el a darázsirtást. Vagyis a tíz darázsfészek irtása nem kerül többe, mint amikor egy fészek van. Nagyon nagy számú fészekre, óriási területre kiterjedő darázsirtásnak lehet plusz költsége, erről előzetesen tájékoztatjuk.

Látható fészkek esetén jellemzően aeroszol vagy permetszórás, rejtett fészek esetén kizárólagosan a porozásos darázsirtás eredményes.

Rendelkezünk nagy tűzoltólétrával az extra magasságok eléréséhez. Azonban a 8-10 méter magasban végzett darázsirtást minimális plusz költséggel árazzuk.

Igen, ez nagyon gyakori jelenség. A német darazsakra jellemző főleg, hogy a tető-fal találkozásánál alakítják ki a darázsfészket. A gipszkarton álmennyezet mindössze 12,5 mm vastag, a szűk légrésbe fészkelt, helyszűkében lévő darazsak néhány hét alatt átlyukasztják a vékony anyagot. Ekkor a sötétben lévő fészekből a lakás fénye felé indul az összes darázs, elárasztják a szobát pillanatok alatt. Ha észrevesszük a darazsak fészkelését, esetleg sárga foltot veszünk észre a gipszkartonon, haladéktalanul rendeljünk darázsirtást.

Nincs összefüggés a szomszéd házán lévő napelemes rendszer, és a darazsak között. Sőt, a napelem táblák közel hézagmentes felületet alkotnak a tetőszerkezeten, oda darazsak jellemzően nem fészkelnek be.

Megrendelés: 06-20/3638-286 vagy 06-70/3638-179

Darázsirtás Budapest és Pest megyében, cégünk 1998-óta folyamatosan működik. Telefonszámaink 15 éve változatlanok, és a jövőben sem tervezzük lecserélni őket.

Tartósan tervezhet velünk, nem fogunk eltűnni, számíthat ránk. Ipari alpinista darázsirtás, konkrét támadáspontban garanciával. Darázsfészek eltávolítás, házfalból. A darázsirtás során bontást nem végzünk, az csak eltömött darázsfészek esetén lehet szükséges.

A legjobb darázsirtó feltételeket mi adjuk, egyetlen más cég sem vállal rejtett fészek darázsirtására év végéig garanciát. Mit is jelent ez pontosan? Ha a darázsirtó kezelés helyén tárgyévben a probléma kiújul, ingyenesen megyünk vissza korrekciós darázsirtásra. Fontos megjegyezni, hogy a darázsirtás garancia csak konkrét pontban végzett munkára érvényesíthető (szellőző, fa odú, földlyuk, redőnytok). Nem érvényes olyan esetben, ha például padláson vagy udvaron sok apró darázsfészek irtását végeztük el. Természetesen a darázsirtás ilyen helyeken is hatékony lesz, de nem tudunk felelősséget vállalni azért, hogy a nyár folyamán esetleg kialakul-e darázsfészek valahol a padláson.

Tehát a darázsirtó kezelés időpontjában meglévő, már kialakult fészkeket tudjuk megszüntetni. Rejtett helyek kezelése esetén kérés nélkül is garancialevelet adunk a darázsirtásra – Budapesten és Pest megyében egész éves garanciával végzünk darázsirtást.