Darázsirtás, darazsak irtása Budapest és Pest megye.

Darázsirtás földlyukban

Darázsfészek a fűben

Német darazsak kedvelt fészkelőhelyei az elhagyott egérfészkek, pocok járatok. Ezek a földi darázsfészkek akár két méteres mélységben is lehetnek. A darazsak vehemensen védelmezik a fészket, védőruha nélkül a megközelítésük életveszélyes lehet. Fűnyírás közben gyakran történnek balesetek, amikor óvatlanul rátoljuk a fűnyírót egy ilyen földi darázsfészek járatra. A motor rezgéseire és zajára tömegesen támadnak ki a fészekből, ritka hogy 1-2 csípéssel megússza az ember. 

Nagy tapasztalattal rendelkezünk a földbe fészkelt darazsak irtásában, sok száz ilyen esetet orvosoltunk már. A járat feltárását követően darázsirtó porozószert fújatunk a járatba, nagy nyomáson. A belőtt rovarirtószer taglózó és tartós hatással is rendelkezik – így a fészekben lévő darazsakat és a kültérről visszatérő példányokat egyaránt pusztítja. Természetesen a földlyukban végzett darázsirtásra is garanciát vállalunk.

FONTOS! Ne dobjon a földlyukra földet, ne tömje el a járatot. Ez esetben ugyanis a darazsak egy új lyukon ássák ki magukat, mely jellemzően kacskaringósabb és szűkebb járat mint az eredeti, ezen az új lyukon keresztül a darázsirtás lényegesen nehézkesebb művelet. Purhabozni, malterozni, forró vizet öntögetni felesleges, nem fognak eltűnni a darazsak.

Ha szakszerű, biztonságos és garanciális darázsirtást, méhbefogást szeretne
Budapesten vagy Pest megye területén, akkor keressen bennünket!

Kiszállási díj nélkül.

Egyszeri kezelés – egész éves garancia.

Megrendelés: 06-20/3638-286 vagy 06-70/3638-179

DARÁZSIRTÁS ÁRLISTA 2023

Budapesten és Pest megyében!

26.000 Ft

GARANCIÁVAL

  • Rejtett darázsfészek nem akadály
  • Porozógépes kezelés
  • Garancia egész évre
  • Kiszállási díj nélkül
  • Alapáron hétvégén is

Professzionális technológia – 24 órán belül

DARAZSAK A FÖLDBEN

Miért fészkelnek a német darazsak a földbe? Elterjed tévhit, hogy a darazsak járatokat ásnak a földben, és így alakítják ki a földi darázsfészket. Az igazság az, hogy elhagyott egér és pocokjáratokat találnak meg, kiskertekben pedig a vakondjáratokat szemeli ki magának. Ástunk ki a földből már két méter mélyen lévő, focilabdányi darázsfészket is. A földbe fészkelt darazsak irtása általában nem igényel ásást, csak ha nagyon porhanyós a talaj, és mélyen van a darázsfészek. Ekkor ugyanis a nyomással belőtt darázsirtó porzószer beomlasztja a járatot, és nem jut el a fészek mélyére. Hogy a földbe fészkelt darazsak irtása eredményes lesz-e? Ez a mi kockázatunk! Ha nem sikerül az irtás, ingyen megyünk vissza. Ez földbe fészkelt darazsak esetén előfordul.

Miért támad a földbe fészkelt darázs?

Ha a megrendelőnk a telefonban úgy kezdi, hogy összevissza csíptek a darazsak, akkor már tudjuk: földbe fészkelt darazsak okozzák a problémát. Sajnos minden évben történik halálos kimenetelű összetűzés a földi darazsak támadásából. Miért olyan agresszív a földbe fészkelt darázs? Erre több magyarázatunk is van. Legfontosabb, hogy a földbe rendszerint német darazsak fészkelnek, ez egy kifejezetten agresszív, fészkét erősen védelmező darázsfaj. Ráadásul nagy kolóniákban él, egy földi darázsfészek sok száz aktív egyedet tartalmaz. Ez a fészek pontosan az ember által járt területen van, vagyis egy kerti séta során konkrétan rá tudunk lépni a darazsak földlyukára. Nyilván egy tetőbe fészkelt kolónia esetén ez nem ilyen egyértelmű. Az igazán nagy veszélyt a kerti munkák jelentik, a fűnyírással az élen. A földbe fészkelt darazsak aktív ingázása nem túl szembetűnő, mivel a fűben egyébként is kószálnak a darazsak, nem figyel fel rá az ember. A fűnyírás egy ilyen területen valós életveszélyt jelent, az arra kevéssé érzékeny ember számára is. Egy zúgó, rezgő fűnyíróval közelítjük az addig ismeretlen darázsfészket…  Az első szúráskor megállunk, csapkodni kezdünk pedig jobban tennénk ha futnánk. A darázscsípés során egy különleges feromon szabadul fel, mely további támadásra ingerli a földi darázsfészek dolgozó egyedeit. Rossz esetben a fűnyíró le sem áll, az tovább hergeli a darazsakat. Tíz-húsz darázscsípés történik ilyenkor, ez pedig egy nem érzékeny ember számára is életveszélyes állapotot jelent. Földbe fészkelt darazsak esetén ne kísérletezzünk, ha észrevesszük hogy ki-járnak a darazsak a földbe, rendeljen darázsirtást szakembertől. 

Földi darázs ellen házi módszerek?

Ha valakinek az ingatlanán földbe fészkelt darazsak vannak, két gondolat ugrik be a megoldásra:

1. Árasszuk el vízzel a járatot! Jön a kerti locsolócső, és az áradat. Ez soha nem vezet eredményre, a földi darázsfészek jellemzően egy kacifántos vakondjárat alagútjában lapul a mélyben, a víz a járatban el fog folyni. A kiadós esőzés sem irtja ki a darázsfészket.

2. Dobjunk rá földet! Majd megfulladnak… Ettől rosszabbat nem is tehetnénk. A földben fészkelő darazsak új járatot ásnak maguknak, ez viszont rendszerint még távolabb esik a darázsfészek helyétől, mint az eredeti közlekedőpont.

Nem egyszer jártunk úgy, hogy földbe fészkelt német darazsak irtására kaptunk megrendelést, és az irtott földlyuk a megrendelő elmondása szerint méterekre (!) volt az eredetileg használt járattól. És az már a sokadik eltömött járat volt. Az irtás eredménytelenségének kockázata lényegesen nagyobb számunkra, hiszen a darázsirtó porozószernek több méternyi utat kell megtenni a földi darázsfészek irányába. Kacskaringós út esetén a járat beomolhat, eldugulhat. Ez azonban a mi kockázatunk. Ha nem szűnik a földlyukból való aktivitás, ingyen megyünk vissza. Második körben esetleg kiássuk a darázsfészket. 

Ha szakszerű, biztonságos és garanciális darázsirtást, méhbefogást szeretne
Budapesten vagy Pest megye területén, akkor keressen bennünket!

Kiszállási díj nélkül.

Egyszeri kezelés – egész éves garancia.

Megrendelés: 06-20/3638-286 vagy 06-70/3638-179